Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv (publicat în 03.09.2014)

Astazi la Institutia Prefectului a avut loc o sedinta privind analiza stadiului de aplicare si finalizare a documentatiilor intocmite conform prevederilor Legii 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.

La sedinta au participat Rodica Paraschiv, prefectul judetului Prahova, Ioana Madalina Lupea, subprefect, Daniel Virgil Nanu, director OCPI, ing. Cosmin Birjaru, Directia Silvica si 27 unitati administrativ-teritoriale, reprezentate de primar, secretar si persoana fizica/juridica autorizata sa execute lucrari de cadastru, ce pana la aceasta data nu au depus la OCPI documentatiile intocmite conform Legii 165/2013.
In cursul zilei de 03.09.2014 sase din cele 27 de UAT chemate la sedinta au depus documentatia.

Cele 21 de localitati care inca nu au depus la OCPI documentatiile cerute de Legea 165/2013 sunt: Alunis, Aricestii Zeletin, Azuga, Baicoi, Batrani, Carbunesti, Ceptura, Chiojdeanca, Comarnic, Gornet Cricov, Jugureni, Lapos, Magurele, Pacureti, Podenii Noi, Plopu, Rafov, Sangeru, Secaria, Starchiojd, Teisani).

Pentru un numar de 14 localitati (Baba Ana, Baltesti, Banesti, Blejoi, Brazi, Izvoarele, Gorgota, Maneciu, Provita de Sus, Salcia, Scorteni, Slanic, Talea, Valenii de Munte), ce au primit avizul OCPI/ANCPI pentru finalizarea lucrarii de inventariere a terenurilor, prevederile art. 7 din Legea 165/2013 (suspendarea activitatii Comisiei Judetene de Fond Funciar privind emiterea hotararilor de validare, invalidare, punerea in posesie si emiterea de titluri de proprietate) isi inceteaza valabilitatea, Comisiile Locale de Fond Funciar putand transmite documentatii catre Comisia Judeteana de Fond Funciar pentru analiza si solutionare.

Toate celelalte unitati administrativ-teritoriale se afla in diverse faze de verificare/finalizare a lucrarilor de inventariere a terenurilor.

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 28.05.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017