Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Ziua Dreptului International Umanitar, Editia a IV-a, 2017 (publicat în 11.05.2017)

Celebrarea anuală a Zilei Dreptului International Umanitar în data de 14 mai, a fost stabilita prin Legea nr. 177/2013. Organizatorii acestei editii si-au stabilit ca obiectiv, sensibilizarea factorilor de raspundere de la toate nivelurile cu privire la necesitatea protectiei patrimoniului cultural si spiritual al omenirii. Sub patronajul Institutiei Prefectului Judetului Prahova, Asociatia Romana de Drept Umanitar – Filiala Prahova (ARDUPH), in colaborare cu Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti si alte institutii din domeniul educatiei, stiintei si culturii, organizeaza o paleta de activitati cu tematica specifica.

Principalele activitati preconizate sunt:
1. Lansare de carte „Drept International Umanitar – Cadrul legislativ intern si international cu privire la protectia patrimoniului cultural al omenirii”
2. Vernisarea expozitiei si lansarea catalogului de pictura cu tema: „Sa protejam patrimoniul cultural si spiritual al omenirii!”
3. Festivitate de premiere a castigatorilor concursului de pictura cu tema: „SOS – patrimoniul cultural al omenirii în pericol!” Sectiunea A: Liceele de arta; Sectiunea B: altele decat liceele de arta.
4. Festivitate de premiere a castigatorilor concursului de de creatie literara cu tema „Noi generatiile viitoare, cerem salvarea patrimoniului cultural si educativ al omenirii!”
5. Expozitie de carte: Prezentarea „Colectiei Cartea ARDUPH”

Evenimentul, aflat la a patra editie, va fi organizat la PALATUL CULTURII, Sala „Marii Uniri” din Ploiesti, luni, 15 mai, intre orele 9.30-12.00.
Participanti au posibilitatea sa afle care sunt principalele reglementari internationale in materia protectiei bunurilor culturale si pericolele care planeaza asupra acestora in caz de conflicte, sa intre in contact cu experti și specialisti in drept umanitar, care sunt modalitatile de a promova regulile de protectie in sistemul educativ.

Informatii suplimentare: Codita Dumitru, telefon: 0723 343 656.
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 22.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017