Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Vizita delegației Regatului Cambodgiei (publicat în 08.07.2017)

Astăzi, 8 iulie 2017, doamna Ioana Mădălina Lupea – Prefectul Județului Prahova s-a întâlnit cu delegația Regatului Cambodgiei, condusă de E.S. domnul Ouch Borith – Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională.

La întâlnire a participat domnul Valeriu Arteni, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei României de la Hanoi – Republica Socialistă Vietnam, și doamna Mihaela Hristache - Director Relații Interne și Internaționale al Camerei de Comerț și Industrie Prahova. Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Camerei de Comerț Cambodgia și ai unor importante companii din această țără.

Delegația efectuează o vizită în județul Prahova, pentru identificarea unor oportunități concrete de cooperare la nivel administrativ, economic, comercial și investițional.

În cursul convorbirilor, doamna Ioana Mădălina Lupea și E.S. domnul Ouch Borith au agreat necesitatea stabilirii unor relații, atât la nivel instituțional, între reprezentanții administrației locale și județene, ai mediului de afaceri, cât și a schimburilor economice, comerciale și investiționale, în vederea sprijinirii și dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

Doamna Ioana Mădălina Lupea a prezentat perspectivele de dezvoltare a relațiilor administrative, economice, comerciale și investiționale bilaterale romano-cambodgiene, și au fost identificate, având în vedere principalele sectoare ale ecomomiei cambodgiene (textile, turism, zăcăminte de petrol și gaze naturale), domenii în care putem oferi consultanță, sprijin și suport in vederea unei prezențe a acestora, în județul nostru.

Exprimandu-si speranța că firme reprezentative române și cambodgiene vor avea posibilitatea să aibă o prezență substanțială pe cele două piețe, cei doi interlocutori și-au manifestat interesul pentru evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale.

Vizita aceasta reprezintă o premieră pentru județul Prahova.


Delegație Cambodgia-1
Delegație Cambodgia-2Delegație Cambodgia-3Delegație Cambodgia-4Delegație Cambodgia-5

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 21.05.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017