Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Suspiciune de toxiinfecție alimentară (publicat în 23.11.2015)

In dupa-amiaza zilei de 23.11.2015, a fost alertat Serviciul de Ambulanta de catre medicul Scoalii Elena Doamna Ploiesti, ca urmare a faptului ca mai multi elevi din clasele 5-8 acuzau dureri abdominale, frisoane, greata si varsaturi.

La sosirea echipajelor SAJ si ISU, acestea, impreuna cu medicul scolii, au efectuat triajul elevilor. 29 de elevi au fost preluati de ambulante si de SMURD si transportati la Spitalul Judetean de Urgenta, Sectia Boli Infectioase. Tot acolo au ajuns doi copii cu simptome asemanatoare, adusi de parinti la Spitalul de Pediatrie, de unde au fost transferati de catre SAJ, cat si un copil adus direct de parinti la Spitalul Judetean.

La Spitalul Judetean, Sectia Boli Infectioase, au fost examinati de personalul medical si s-a stabilit suspiciunea de toxiinfectie alimentara cu simptomatologie usoara. 30 de copii nu au necesitat internare, fiindu-le stabilit tratament la domiciliu, iar 2 au ramas sub supraveghere la unitatea spitaliceasca.

La Scoala Elena Doamna Ploiesti s-a deplasat imediat o echipa compusa din reprezentanti ai DSP-Prahova, DSVSA-Prahova, OPC-Prahova, IPJ-Prahova, care a demarat o ancheta epidemiologica privind loturile de lapte/corn distribuite, conditiile de pastrare si manipulare pana la momentul consumului. De asemenea, o echipa formata din reprezentanti ai DSVSA-Prahova si OPC-Prahova, s-a deplasat la fabricile producatoare pentru prelevarea de probe de lapte si corn.

Pana la obtinerea rezultatelor de laborator, s-a luat masura retinerii oficiale a loturilor de lapte/corn din care s-a distribuit astazi.

Mentionam ca datele medicale au fost furnizate Institutiei Prefectului de catre reprezentanti ai Spitalului Judetean de Urgenta si DSP Prahova.
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 23.05.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017