Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova (publicat în 16.11.2016)

Astazi, 16.11.2016, a avut loc sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova, prezidata de prefectul Daniel-Grigoras Stefan.

Avand in vedere prevederile Hotararii nr. 2 din 04.10.2016 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, si a H.G.R. nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, a fost aprobata planificarea autoritatilor responsabile pentru introducerea datelor in aplicatia RO-RISK.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, derulează proiectul „Evaluarea riscurilor de dezastre la nivel naţional (RO-RISK)”, cod SIPOCA 30 cofinanţat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanţare nr. 3/17.03.2016 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Valoarea totală a proiectului este de 31.847.643,32 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată din Fondul Social European reprezintă 26.712.408, 67 lei. Proiectul este prevăzut a se derula pe o perioadă de 18 luni şi îşi propune realizarea unei prime evaluări a riscurilor de dezastre la nivel naţional, sub aspectul impactului asupra siguranţei cetăţenilor, precum şi cel social, economic şi de mediu, pe baza unor instrumente şi a unui cadru metodologic unitar.

Rezultatele proiectului vor putea fundamenta deciziile strategice care să vizeze reducerea riscurilor de dezastre şi, implicit, creşterea siguranţei cetăţeanului şi a mediului de afaceri. Proiectul îşi propune să aducă beneficii directe şi indirecte la nivelul tuturor autorităţilor administraţiei publice, cunoaşterea riscurilor la care sunt supuse comunităţile, având drept urmare, o actualizare şi o creştere a calităţii planurilor de prevenire şi răspuns la situaţii de urgenţă, generate de manifestarea tipurilor de riscuri pe care autorităţile administraţiei publice le gestionează şi le pun în aplicare în astfel de situaţii.”

La finalul sedintei, prefectul a solicitat institutiilor si factorilor implicati in mentinerea in bune conditii a starii carosabilului pe timpul sezonului rece sa actioneze in timp real si eficient ori de cate ori este nevoie si sa comunice catre Prefectura datele societatilor cu care s-au incheiat contracte pentru deszapezire.
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 21.05.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017