Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Rezultatele acțiunii de monitorizare a stadiului remedierii deficiențelor constatate la 9 unități de învățământ din Prahova, în baza Ordinului Prefectului nr 247 din 2015 (publicat în 24.11.2015)

In baza Ordinului Prefectului nr. 247/2015, reprezentantii Institutiei Prefectului Judetul Prahova, Directiei de Sanatate Publica Prahova si Inspectoratului Scolar Judetean Prahova au participat la o actiune de monitorizare a stadiului remedierii deficientelor constatate la 9 unitati de invatamant (3 gradinite cu orar normal, o gradinita cu orar prelungit si 5 scoli primare si gimnaziale) in urma verificarilor anterioare.

Au fost constatate urmatoarele:

  • Scoala Gimnaziala Pacureti: au fost finalizate lucrarile de amenajare a grupurilor sanitare de interior, acestea fiind racordate la sursa de apa curenta; personalul a efectuat controlul medical periodic; fosele septice au fost acoperite; a fost depusa documentatia la DSP Prahova in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare.
  • Scoala Gimnaziala Matita, Gradinita cu orar normal Matita: cele doua unitati functioneaza in acelasi spatiu; sunt in curs lucrari de amenajare pentru un nou grup sanitar, cu racord la utilitati (realizat 75%); in prezent se folosesc grupurile sanitare vechi, ce sunt necorespunzatoare; nu a fost amenajat spatiu de joaca pentru prescolari; nu a fost amenajat teren de sport pentru elevi.
  • Gradinita cu orar prelungit nr. 38 Ploiesti: cladirea unitatii prezinta fatada deteriorata (bucati de tencuiala desprinse); in unitate sunt inscrisi 155 prescolari, repartizati in 6 sali de grupa ce au dubla functionalitate (proces instructiv-educativ si dormitoare); nu se asigura un cubaj de 8 mc in salile de grupa – 3 sali de grupa functioneaza cu un numar mai mare de prescolari decat capacitatea salilor; nu exista un spatiu pentru depozitarea patuturilor.
  • Scoala Gimnaziala Aricestii Rahtivani: au fost reparate corpurile de iluminat; au fost achizitionate substante dezinfectante si materiale de curatenie in cantitati suficiente; s-a achizitionat mobilier reglabil pentru o sala de clasa; doua sali de clasa sunt subdimensionate; nu au fost amenajate vestiare la sala de sport.
  • Scoala Gimnaziala Stoenesti: a fost amenajata o platforma pentru depozitarea deseurilor solide in conformitate cu prevederile in vigoare; s-a dotat cu mobilier cabinetul de informatica; a fost achizitionat mobilier reglabil; nu a fost amenajat teren de sport pentru elevi.
  • Gradinita cu orar normal Posada – Comarnic: terenul de joaca este in curs de amenajare; nu este asigurat grup sanitar pentru personal.
  • Gradinita cu orar normal Izvoru – Provita de Sus: functioneaza cu un numar de 6 prescolari; terenul unitatii a fost imprejmuit; unitatea a fost dotata cu trusa de prim-ajutor; nu este asigurata apa curenta; grupurile sanitare de interior nu sunt racordate la o sursa de apa.
  • Scoala Gimnaziala Lapos: grupurile sanitare de exterior nu au fost amenajate corespunzator; nu a fost amenajata alee de acces la grupurile sanitare; nu este asigurata apa curenta, necesarul de apa pentru colectivitate provine din o fantana neverificata in laborator; terenul de sport nu este amenajat; in anul 2008 au fost incepute lucrari de extindere si reabilitare a unitatii de invatamant, care in 2009 au fost sistate, fara a fi finalizate lucrarile de la grupurile sanitare de interior si reabilitarea cladirii vechi a scolii.

In urma controlului, au fost aplicate trei avertismente conform OG 2/2001 unitatilor de invatamant din localitatile Matita, Lapos si Izvoru, pentru nerespectarea in totalitate a recomandarilor formulate cu ocazia controalelor anterioare.
Au fost notificate primariile pe raza carora functioneaza unitatile de invatamant cu privire la neconformitatile constatate si au fost solicitate planuri de masuri cu termene pentru remedierea deficientelor.
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 23.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017