Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea către o comunitate mai sigură (publicat în 10.10.2014)

Luni, 13 octombrie 2014, începând cu ora 11,00, Penitenciarele Ploiești și Târgșor organizează, la Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” – Ploiești, activitatea interactivă cu tema “Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea  către o comunitate mai sigură”.

Evenimentul face parte din Campania naţională de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deţinuţilor şi are drept scop conştientizarea, de către opinia publică, a importanţei reintegrării sociale a foştilor deţinuţi, ca premisă esenţială în creşterea gradului de siguranţă comunitară.

La întâlnire vor participa reprezentanți ai instituţiilor publice locale, ai Protoieriei Ploiești și Câmpina și ai organizațiilor neguvernamentale colaboratoare. Evenimentul se va bucura de prezenta doamnei Rodica Paraschiv, prefect al Județului Prahova, care va avea o intervenție cu privire la necesitatea creșterii gradului de reinserție postdetenție. Alături de dânsa vor mai lua cuvântul personalități locale și membrii ai echipelor de management din cadrul Penitenciarului Ploiești și Târgșor.

Activitatea va presupune și o dezbatere a dificultăţilor cu care se confruntă sistemul penitenciar în ceea ce privește facilitarea reintegrării sociale a persoanelor custodiate, precum şi vizionarea unui film de sensibilizare privind situaţia acestora.

Având în vedere că persoanele private de libertate aparţin comunităţii,  reinserția socială presupune un efort comun, atât din partea penitenciarului cât și din partea comunității locale. Astfel, este necesar ca pe lângă demersurile realizate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul organizațiilor locali, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.

Pentru informaţii suplimentare desemnăm persoană de contact  pe d-na insp. pr. Toma  Magdalena, telefon: 0244526325/int.156, mobil:, e-mail: magdalena.toma@anp.gov.ro.
         

Cu deosebită consideraţie,    
Comisar şef de penitenciare Celestin BRÂNZAN
Director
Penitenciarul Ploieşti

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 23.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017