Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Comunicat comun al Instituției Prefectului și Inspectoratului de Jandarmi Județean (publicat în 06.09.2017)

În ultima perioadă au fost înregistrate numeroase probleme cauzate de carnivore mari, îndeosebi exemplare de urși, incidente de natură a pune în pericol sănătatea și integritatea locuitorilor, precum și un număr ridicat de pagube produse de aceste animale sălbatice în județ.

Au fost semnalate atacuri asupra locuitorilor, asupra animalelor domestice cât și pagube în gospodării. Acestea s-au produs atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, animalele sălbatice aparând și în intravilanul localitaților.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu” Prahova, a efectuat peste 52 de intervenții în numeroase orașe (Bușteni, Breaza - Nistorești, Sinaia, Comarnic, Azuga, Slănic) și comune prahovene (Măneciu - Cheia, Iordăcheanu, Telega, Șotrile, Valea Doftanei, Brebu, Bertea, Secăria).

Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7 intervenții pentru îndepărtarea urșilor sau eliberarea acestora din capcane.

Au fost constituite echipe mixte din reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, în colaborare cu reprezentați ai ocoalelor silvice și Fondului Cinegetic, care patrulează în zonele în care au fost înregistrate incidente.

Administațiile locale prahovene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la frecvența acestor incidente și, împreună cu serviciile publice deconcentrate cu atribuții în domeniu, monitorizează permanent aceste evenimente.

Recomandăm cetățenilor prahoveni, cât și turiștilor să se informeze și să evite deplasările în păduri, zone împădurite, trasee montane nemarcate, din localitățile mai sus menționate sau limitrofe acestora, iar în cazul în care acestea totuși se efectuează, să țină cont de recomandările specialiștilor.

În situația în care se observă prezența unor carnivore mari cetățenii sunt rugați să sune la numărul de urgență 112.
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 21.05.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017