Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - COMUNICAT DE PRESĂ‚ Nr. 211 din 11 septembrie 2017 (publicat în 12.09.2017)

Ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, s-a întâlnit astăzi cu personalul structurilor MAI din județul Brașov.
 
Ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, a participat astăzi la deschiderea lucrărilor convocării prefecților, care a avut loc la Brașov. Ministrul de interne a discutat cu prefecții prioritățile MAI pentru sfârșitul acestui an, care privesc zona de competență a Instituțiilor Prefectului.
 
Printre temele de discuție s-au aflat pregătirea organizării alegerilor locale parțiale care vor avea loc în această toamnă în mai multe localități, prezentarea unor măsuri administrative și legislative pe care MAI intenționează să le ia pentru o mai bună gestionare a situației eliberării pașapoartelor, dar și gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece.
 
Întâlnirea a dat ocazia dezbaterii și a altor teme profesionale, într-un cadru mai larg decât cel pe care îl pot oferi videoconferințele care au loc de la sediul ministerului.

La discuțiile cu prefecții din țară au participat și secretarii de stat ai MAI care coordonează Instituțiile Prefectului și Situațiile de Urgență, domnii Mihai Chirică și Raed Arafat.
 
Ulterior, ministrul Carmen Dan a făcut o serie de vizite la sediile inspectoratelor județene - Poliție, Jandarmerie și Pompieri, unde s-a întâlnit cu personalul aflat la serviciu. Dialogul s-a axat pe situația privind deficitul de personal și propunerile pentru întărirea autorității angajaților MAI, în contextul în care, în această toamnă, ministerul intenționează să aducă o serie de modificări legislative în acest domeniu, iar acestea vor avea în vedere propunerile și opiniile angajaților, a organizațiilor profesionale și sindicale.
 
Referindu-se la deficitul de personal, ministrul afacerilor interne a prezentat măsurile luate în ultima lună și care privesc creșterea cifrei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, reducerea perioadei de școlarizare de la 2 ani la 1 an și pregătirea a 2 promoții pe an măsuri care au intrat în vigoare din această toamnă și care vor avea ca rezultat atingerea unui prag de aproximativ 5.000 de absolvenți pe an din școlile de agenți și subofițeri, față de 1.500, cât este în prezent. O altă temă discutată cu angajații MAI a fost aceea a încadrărilor din sursă externă, opinia majoritară fiind aceea ca această formă de intrare în sistem ar trebui să reprezinte excepția, regula fiind parcurgerea unei instituții de învățământ a MAI.
 
În ceea ce privește întărirea autorității angajaților MAI, ministrul afacerilor interne a prezentat câteva din propunerile primite în ultima perioadă printre care se regăsesc necesitatea achiziționării unor echipamente de protecție sau introducerea unor module de perfecționare fizică și tactică, astfel încât pregătirea să nu se rezume la perioada de școlarizare.
 
Toate aceste propuneri vor fi prezentate organizațiilor reprezentative pentru a fi finalizate sau completate cu alte măsuri legislative sau administrative, însă și opiniei publice pentru că activitatea angajaților MAI se raportează direct la cetățean și comunitate.
 
Întâlnirile de astăzi continuă seria de discuții pe care ministrul afacerilor interne le-a avut cu angajații MAI, pe aceste teme, urmând ca, în perioada următoare, să aibă loc și o întâlnire cu organizațiile sindicale.
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 22.03.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017