Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale și au fost întocmite 12 dosare penale (publicat în 30.07.2012)

In contextul organizarii si desfasurarii referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei, in perioada 26.07.2012 – 29.07.2012, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale si au fost intocmite 12 dosare penale.

7 dosare penale au fost intocmite conform prevederilor art. 52 alin. 1 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului: „Impiedicarea prim orice mijloace a liberului exercitiu a dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi”.

4 dosare penale au fost intocmite conform prevederilor art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului: „Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Pedeapsa prevazuta la alin. 1 se aplica si persoanei care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorului care voteaza de mai multe ori in ziua referendumului. Tentativa se pedepseste.”

1 dosar penal pentru posibile incalcari ale art. 217 Cod Penal, respectiv distrugerea unui banner electoral

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 24.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017