Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Actualizarea informațiilor referitor la incendiul din Bucegi-23-07-2012, orele 14-45 (publicat în 23.07.2012)

Va transmitem comunicatul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova privind incendiul de vegetatie din Masivul Bucegi.


În data de 21.07.2012, prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, a fost anunțat un incendiu la fondul forestier administrat de către Direcția Silvică Prahova, în zona denumită „Creasta cu Zâmbri”, de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi între Claia Mare și linia de telecabina Bușteni – Babele, într-o zonă greu accesibilă, cu o panta de 80%, intr-o arie naturala protejata, de interes european (ROSCI0013 – sit natura 2000) respectiv Rezervatia Natura Abruptul Prahovean.

În data de 23.07.2012, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova a obținut aprobarile necesare pentru intervenția unui elicopter al Inspectoratului General al Aviației din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Cu ajutorul elicopterului s-au aruncat saci cu apă pentru răcirea zonei de ardere și s-a reușit localizarea incendiului.

După terminarea intervenției de stingere din aer se va realiza o fâșie de protecție pentru izolarea zonei incendiate. Acest lucru se va face de către personal specializat al Directiei Silvice Prahova, fiind asigurat cu echipament specific pentru alpinism, prin grija Serviciului Salvamont Bușteni și a Inspectoratului Județean de Jandarimi Prahova.

În acțiunea de localizare și lichidare a incendiului alături de pompieri militari intervin angajati ai Garzii Naționale de Mediu, Salvamont Busteni, Direcția Silvică Prahova, Administrația Parcului Natural Bucegi, Instituția Prefectului.

În momentul transmiterii acestui comunicat, incendiul arde mocnit, existând două focare, intervenția concentrându-se pentru stingerea acestora.

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 24.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017