Pixel
Stema României

Instituția Prefectului
Județul Prahova

Navigație mobilă
banda
Despre noi
Informații publice
Afaceri europene
Județul Prahova
Date de contact
Browser recomandat
Apasa !
Apasa !

Comunicate de presă - Acțiuni de recoltare și relocare a urșilor (publicat în 20.09.2012)

In cadrul actiunilor de recoltare si relocare a ursilor care au avut un comportament deviant, de pe fondul cinegetic nr.26 Azuga, aflat in gestiunea Ocolului Silvic Azuga din cadrul Directiei Silvice Prahova, desfasurate in perioada 01.07.2012–20.09.2012, rezultatele sunt urmatoarele:

- au fost capturate si relocate pe fondul cinegetic nr. 28 Telejenel, gestionat de Ocolul Silvic Maneciu, unsprezece exemplare ursi, din care patru adulti (trei femele si un mascul) si sapte pui;

- au fost recoltate prin impuscare doua exemplare (masculi) desi acordul Directiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor a fost pentru trei exemplare masculi. Un exemplar nu a mai fost recoltat deoarece s-a solicitat de catre Asociatia de protectie a animalelor „Milioane de prieteni” din Brasov, capturarea si relocarea acestuia la Sanctuarul de ursi Liberty Zarnesti. Ulterior aceasta asociatie a renuntat sa primeasca custodia acestui exemplar, Directia Silvica Prahova initiind demersurile in vederea obtinerii aprobarilor pentru  recoltare.

In continuare, reprezentantii Directiei Silvice Prahova si ai Parcului Natural Bucegi monitorizeaza exemplarele de urs cu comportament deviant, lundu-se toate masurile care se impun pentru a nu pune in pericol siguranta cetatenilor de pe raza oraselor Azuga si Busteni.

Biroul de presă

Agenda de lucru a Conducerii
pentru 24.04.2018

Comunicate de presă

Ultimele informații adăugate

Legături utile

Sesizați faptele de corupție personalului Ministerului Administrației și Internelor la numărul de telefon
0800806806
linie telefonică gratuită a
Direcției Generale Anticorupție !
Link direct
MESAJ
SIPOCA
DEZVOLTAREA DURABILA ȘI EGALITATEA DE ȘANSE
UNIUNEA EUROPEANĂ
Fondul Social European
GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministerul Administrației și Internelor
Inovație în administrație Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative"
Site web integrat sistemului de management al documentelor "SIGEDOC"în cadrul Proiectului "Proceduri simplificate eficiență crescută la nivelul Instituției Prefectului Județului Prahova"Cod SMIS 11193 Proiect finanțat prin FSE/PO DCA
2017